Fysik 4 för gymnasielärare

GU-11122
Ansökan öppnar 15 mars 2021

Om utbildningen

I kursen ingår astrofysik samt elektriska kretsar och mätteknik. I astrofysiken behandlas planetsystem, stjärnors ljusstyrkor och färger, avstånd och massor, spektralklassifikation, solen, stjärnornas struktur, interstellära mediet, vintergatan, andra galaxer och kosmologi. Elektriska kretsar och mätteknik inkluderar elektriska nät, mätinstrument, komponenter, kretsanalys, växelströmskretsar, elsäkerhet, datainsamling med hjälp av sensorer och dator.

Kursen ingår i lärarprogrammet och vänder sig till de som behöver bredda/utöka sin behörighet i ämnet. Kursen ingår i det kurspaket som ger behörighet att undervisa på gymnasiet.

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

Genomgångna kurser i matematik motsvarande LGMA10 (15 hp), LGMA20 (15 hp) och LGMA30 (15 hp) samt i fysik motsvarande LGFY10 (15 hp), LGFY20 (15 hp) och LGFY30 (15 hp).

Högskolepoäng, max 225 hp