Från lokala naturresurser till global konsumtion

Grundnivå
15 högskolepoäng (hp)
Studietakt
Undervisningstid
Studieort
Undervisningsform
Start/slut
Ansökan öppen
Anmälningskod
GU-16706
Ansökan stängd

Kort om kursen

Vill du lära dig om kopplingen mellan lokalt naturresursutnyttjande och global konsumtion? Kursen vänder sig till dig som är intresserad av hur samhällets utveckling och materiella förutsättningar och konsekvenser hänger ihop. Efter att ha läst kurser i humanekologi har du relevant kunskap och analytiska verktyg för att utföra miljörelaterat arbete.

Om utbildningen

Kursen vänder sig till dig som är intresserad av hur samhällets utveckling och materiella förutsättningar och konsekvenser hänger ihop. Du får kunskap om hur samhällen i olika tidsperioder och på olika platser i världen använt och använder naturresurser, och de processer som binder produktion, konsumtion, avfall, utsläpp och miljömässiga och sociala problem.

Centrala frågor i kursen är:

• Hur global handel påverkat samhällens framväxt och nedgång
  • Naturresurser i relation till utveckling
  • Hur genusroller formas genom naturresursanvändande
  • Hur förhållandet mellan konsumtion och kultur kan förstås

Kontakta studievägledningen om du har frågor om utbildningen:

Behörigheter och urval

Grundläggande behörighet

Betyg (34 %), högskoleprov (33 %) och högskolepoäng, max 225 hp (33 %).

För antagning till sommaren 2021 och framåt gäller följande urval: betyg (34 %), högskoleprov (33 %) och högskolepoäng, max 165 hp (33 %).

Rekommenderad studiegång

Efter studierna

Efter att ha läst kurser i humanekologi har du relevant kunskap, analytiska verktyg och ett kritiskt förhållningssätt för arbete med miljörelaterade undersökningar, utredningar, utvecklingsarbete och handläggning inom större organisationer, företag och kommuner.

Våra tidigare studenter arbetar bland annat som projektledare/samordnare inom hållbart företagande, kommunalt strategiskt miljöarbete, internationellt utvecklingssamarbete via svenska och internationella organisationer som UNEP och FAO, och inom forskning för hållbar utveckling.

Så är det att plugga

Undervisningen

Förutom föreläsningar läggs stort fokus på gruppdiskussioner och fallstudier för att stimulera självständig analys kring samtidens stora utmaningar. Detta ger dig förmåga att kritiskt reflektera över och arbeta med miljö- och hållbarhetsfrågor med hänsyn till natur, social rättvisa, mångfald, demokrati, mänskliga rättigheter, fattigdom och demokrati.

Lokaler

Undervisningen ges i Annedalsseminariet i Linnéstaden, ett stenkast från Slottsskogen.

Studier utomlands