Fortbildning Teaterdidaktik för gymnasielärare inriktning scenteknik och scenisk design

Grundnivå
7,5 högskolepoäng (hp)
Studietakt
Undervisningstid
Blandad undervisningstid
Studieort
Ortsoberoende
Undervisningsform
Distans
Start/slut
Ansökan öppen
Anmälningskod
GU-23761
Ansökan stängd. Sen anmälan öppnar 15 december 2020.

Om utbildningen

Kursen vänder sig till verksamma teaterlärare på estetiska programmet inriktning teater och lägger tonvikten på scenteknik och scenisk design. Kursen behandlar följande uttrycksformer i den sceniska gestaltningen: scenografi, kostym, ljud och ljus. I kursen prövas tekniska verktyg med utgångspunkt i de visuella och audiovisuella uttrycksmedlen på en grundläggande nivå.

Därtill utvecklar studenten kunskap i att reflektera, dokumentera, utvärdera och utveckla egna och andras gestaltningar, samt att formulera vägar för vidareutveckling.

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

Grundläggande behörighet samt lärarexamen inriktning gymnasiet i ämnet teater samtminst ett års dokumenterad yrkeserfarenhet som gymnasielärare i ämnet teater på minsthalvtid.

Högskolepoäng, max 225 hp