Hoppa till huvudinnehåll
Länkstig

Fiktion för unga

Kurs
Avancerad nivå
7,5 högskolepoäng (hp)
Studietakt
50%
Undervisningstid
Kväll
Studieort
Göteborg
Undervisningsform
Campus
Undervisningsspråk
Svenska
Start/slut
-
Ansökan öppen
-
Anmälningskod
GU-24553
Ansökan stängd. Sen anmälan öppnar 15 december 2020.

Om utbildningen

Kursen ger deltagarna fördjupade historiska, teoretiska, estetiska och didaktiska perspektiv på fiktion för unga, både sådan som särskilt producerats för unga och sådan som varit/är särskilt populär bland unga. Genom seminariediskussioner och fortlöpande skriftliga uppgifter utvecklas deltagarnas förmåga att i dialog med andra och utifrån skilda perspektiv analysera och bedöma ett brett spektrum av fiktionsberättelser, främst i bokform men även i interaktivt berättande och textvärldar som rör sig mellan olika medier.

Kursen riktar sig till magister- masterstudenter som planerar att skriva uppsats inom området ungdomslitteratur, svensklärare verksamma inom grundskolans senare år eller gymnasieskolan samt deltagare med ett intresse för barn- och ungdomskultur.

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

Avslutade kurser om minst 180 hp på grundnivå, varav minst 90 med progression i något ämne, där det ingår ett kandidatexamensarbete om minst 15 hp. Behörig är också den som har motsvarande utländsk utbildning eller som har motsvarande förkunskaper enligt tidigare studieordning. Dessutom krävs språkkunskaper motsvarande Svenska B/Svenska 3 och Engelska A/Engelska 5.

Urval

Högskolepoäng, max 225 hp.

För antagning till sommaren 2021 och framåt gäller följande urval: högskolepoäng, max 165 hp.