Examensarbete i pedagogik och didaktik

Grundnivå
15 högskolepoäng (hp)
Studietakt
Undervisningstid
Eftermiddag
Studieort
Undervisningsform
Start/slut
Ansökan öppen
Anmälningskod
GU-19406

Om utbildningen

Examensarbetet innebär att genomföra ett självständigt arbete med hjälp av vetenskapliga metoder. I detta ingår att avgränsa och formulera en relevant frågeställning och söka reda på och kritiskt granska befintlig kunskap med relevans för denna. Vidare ingår att välja en för frågeställningen lämplig undersökningsmetod, genomföra en undersökning och analysera dess resultat samt att presentera det genomförda arbetet i lämplig form. Dessutom innefattar examensarbetet att arbetet muntligen redovisas och försvaras vid en examination.

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

Minst 60 hp inom huvudområdet eller motsvarande, varav 15 hp motsvarar godkänt resultat på kursen PDGX51 Vetenskapliga metoder inom pedagogik och didaktik I.

Arbetsprov

Förkunskapskrav:

Minst 60 hp inom huvudområdet eller motsvarande,
varav 15 hp motsvarar godkänt resultat på kursen PDGX51 Vetenskapliga
metoder inom pedagogik och didaktik I.

Högskolepoäng, max 225 hp.