EU som global aktör

GU-17661
Ansökan stängd

Om utbildningen

This course provides for a multidisciplinary understanding of the European Union’s role in the world and draws on a range of approaches in the social sciences and the humanities. It provides for an assessment of the international significance of European integration, the impact of global developments on Europe, and the changing role of the EU in the new world order.

Three policy fields will be in particular focus in relation to the EU’s global actorness: security, trade, and migration. Teaching will be constructed along these three conceptual dimensions and includes a consideration of the broadening concept of security and the security strategies of EU member states and institutions; the changing presence of the EU in the global political economy; and the impact of international migration on European societies.

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

Behörig att antas till kursen är den som har en kandidatexamen (180hp) eller motsvarande och minst 5 års dokumenterat heltidsarbete inom europafrågor i bred bemärkelse samt ett pågående heltidsarbete inom detta område. Dessutom krävs språkkunskaper motsvarande Engelska 6/Engelska B.

Högskolepoäng, max 225 hp.