Hoppa till huvudinnehåll
Bild
Folkmusikkonsert
Foto: Ola Dyrhill
Länkstig

Ensemble, svensk folkmusik

Kurs
MVK732
Grundnivå
7,5 högskolepoäng (hp)
Studietakt
25%
Undervisningstid
Dag
Studieort
Göteborg
Undervisningsform
Campus
Undervisningsspråk
Svenska
Start/slut
-
Ansökan öppen
-
Anmälningskod
GU-23716
Ansökan stängd

Om utbildningen

Den svenska folkmusiken har rötter långt tillbaka i tiden. I den här kursen får du lära dig hur dessa musiktraditioner kan användas som utgångspunkt för spel i ensemble. Du får fördjupa dig i genren och får inblick i dess komplexitet. Kursen ger dig kunskap om olika låttyper och verktyg för att själv arrangera och komponera folkmusik. Undervisningen bedrivs i gruppform och ger dig förståelse för din egen och dina medmusikanters olika roller i ensemblen. Ensemblens sammansättning anpassas efter dem som söker. Alla instrument, inklusive sång, är välkomna.

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

Förutom grundläggande behörighet krävs särskild behörighet i form av 15 hp inom konstnärligt kandidatprogram i musik eller 15 hp inom lärarprogram med inriktning musik alternativt motsvarande kunskaper och färdigheter. Motsvarandebedömning baseras på dokumenterade meriter som bifogas ansökan.

Urval

Urval sker utefter rangordning av antal högskolepoäng inom ämnet Musik samt ensemblesammansättning.

Så är det att plugga

Undervisningen

Höstterminen 2021 går kursen på tisdagseftermiddagar.

Lokaler

Kursen ges vid Högskolan för scen och musik i centrala Göteborg. 

Fristående kurser ger inte behörighet att boka övningsrum på Högskolan för scen och musik. Som student behöver du själv säkerställa att du har tillgång till övningsinstrument eller annan utrustning, samt rum för övning etc som är nödvändiga för att klara kursen. 

Läs mer om lokaler