Ekonomisk sociologi: pengar, marknader, makt

SC1211
Grundnivå
15 högskolepoäng (hp)
Studietakt
Undervisningstid
Studieort
Undervisningsform
Start/slut
Ansökan öppen
Anmälningskod
GU-17511

Om utbildningen

Under kursen presenteras du för sociologins perspektiv på vår tids ekonomi. Du studerar och analyserar frågor som: Vad betyder pengar i människors liv? Vilka maktförhållanden präglar våra relationer på anonyma marknader? Hur fungerar den globala kapitalismen och vilken roll spelar konsumismens kultur och motkulturer? Därutöver läggs särskild vikt vid sociologiska analyser av arbetsmarknaden, familjeekonomiska förhållanden samt ekonomisk moral och brottslighet. Kursen är en fördjupningskurs på grundnivå inom huvudområdet sociologi.

Behörigheter och urval

Minst 30 hp i sociologi eller motsvarande, alternativt 60 hp i övriga kurser.

Högskolepoäng, max 225 hp

Så är det att plugga

Lokaler

Undervisningen sker i samhällsvetenskapliga fakultetens lokaler i stadsdelen Haga i centrala Göteborg. Inom ”Campus Haga” finns undervisningslokaler i husen Dragonen, Sappören (vid Sprängkullsgatan) och Husaren (Husargatan).

Läs mer om lokaler