Hoppa till huvudinnehåll
Länkstig

Ekonomisk geografi: Internationell handel och produktion

Kurs
EKG102
Grundnivå
7,5 högskolepoäng (hp)

Om utbildningen

Om ekonomisk geografi

När du läser ekonomisk geografi får du lära dig om hur platser, regioner och länder förändras och integreras, ofta som en del av den globala utvecklingen. Du får kunskap och verktyg som kan användas för arbete med omvärldsanalys på både mikro- och makronivå. Kunskaper i omvärldsanalys är viktigt för dig som vill arbeta med strategi- och framtidsarbete inom näringslivet eller med näringsutveckling och planering på kommunal, regional eller nationell nivå.  

Kursinnehåll

Kursen analyserar den internationella arbetsfördelningens framväxt, nationella produktionssystem och utvecklingen av ekonomiska nätverk dominerade av de stora transnationella företagen och den ökande betydelsen av utländska direktinvesteringar. I kursen studeras därefter hur ovanstående förändringar påverkar transporternas riktning och omfattning, samt de sociala effekterna av globaliseringen, exempelvis skillnader i mäns och kvinnors ställning, både i utvecklings- och i industrialiserade länder. 

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

Grundläggande behörighet

Så är det att plugga

Lokaler

Större delen av Handelshögskolans verksamhet finns på Vasagatan 1, men vi har också lokaler på Viktoriagatan 13. I lokalerna på Vasagatan 1 finns dessutom ekonomiska biblioteket, som är flera våningar högt och har många studieplatser. 

Läs mer om lokaler