Hoppa till huvudinnehåll
Länkstig

Efter retorikkursen: Assar ser igenom de retoriska knepen

Assar Wixe har gått grundkursen i retorik vid Göteborgs universitet. Numera går det inte en sekund utan att han tänker på alla retoriska knep som används runt omkring honom i samhället. Dessutom har han har fått många nya vänner under kursens gång.

- Det som var bäst med kursen var framförallt den samvaro vi fick, kurskamrater emellan. Att hålla tal inför varandra gör att man lär känna varandra bra. Sedan har vi såklart blivit bättre på att analysera all retorik runt omkring oss.

Grundkursen i retorik är en fristående kurs på 30 hp som ges varje termin. Under ett halvår får kursdeltagarna möjlighet att testa och utveckla sina retoriska färdigheter samtidigt som de analyserar sina egna och andras sätt att uttrycka sig. Assar tror att nästan alla kan ha nytta av kursen men rekommenderar den särskilt till de som är intresserade av kommunikation.

- Jag skulle vilja rekommendera den som redan är intresserad av mänsklig kommunikation eller av att uttrycka sig i tal och skrift att söka kursen. Retorik är användbart!

Hör mer om vad Assar har att säga om kursen i videon.