Foto: Johan Wingborg

GU-23752
Ansökan stängd

Om utbildningen

I kursen utforskas drama som uttrycksform och undervisningsmetod utifrån ett konstnärligt perspektiv i skola och förskola. Vidare uppmärksammas ledarskapets estetiska dimension där muntligt berättande och lärare-i-roll metoder används som guidande verktyg i genomförandet av ett mindre föreställningsarbete. Kursen omfattar såväl praktiska som teoretiska moment.

Arbetssättet i kursen präglas av en demokratisk grundsyn och behandlar jämställdhet, mångfald och jämlikhet i ett hållbarhetsperspektiv utifrån gemensamma reflektioner.

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

Grundläggande behörighet samt godkänt betyg i Dramadidaktik 1: Det pedagogiska ledarskapet i lek och gestaltning, 7,5 hp (MVK951), eller motsvarande.

Urval

Alternativt urval (erfarenhet av pedagogiskt arbete) på max 30% av platserna. Övriga platser tillsätts på betyg och högskoleprov. Erfarenhet av pedagogiskt arbete ska styrkas med intyg från arbetsgivare där anställningens längd och omfattning framgår. Antal månader på minst halvtid räknas i urvalet.