Hoppa till huvudinnehåll
Bild
Foto: Johan Wingborg
Länkstig

Dramadidaktik 2: Berättande som verktyg i ett konstpedagogiskt perspektiv

Kurs
MVK953
Grundnivå
7,5 högskolepoäng (hp)
Studietakt
25%
Undervisningstid
Kväll
Studieort
Göteborg
Undervisningsform
Campus
Undervisningsspråk
Svenska
Start/slut
-
Ansökan öppen
-
Anmälningskod
GU-23752
Ansökan stängd

Om utbildningen

I kursen utforskas drama som uttrycksform och undervisningsmetod utifrån ett konstnärligt perspektiv i skola och förskola. Vidare uppmärksammas ledarskapets estetiska dimension där muntligt berättande och lärare-i-roll metoder används som guidande verktyg i genomförandet av ett mindre föreställningsarbete. Kursen omfattar såväl praktiska som teoretiska moment.

Arbetssättet i kursen präglas av en demokratisk grundsyn och behandlar jämställdhet, mångfald och jämlikhet i ett hållbarhetsperspektiv utifrån gemensamma reflektioner.

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

Grundläggande behörighet samt godkänt betyg i Dramadidaktik 1: Det pedagogiska ledarskapet i lek och gestaltning, 7,5 hp (MVK951), eller motsvarande.

Urval

Alternativt urval (erfarenhet av pedagogiskt arbete) på max 30% av platserna. Övriga platser tillsätts på betyg och högskoleprov. Erfarenhet av pedagogiskt arbete ska styrkas med intyg från arbetsgivare där anställningens längd och omfattning framgår. Antal månader på minst halvtid räknas i urvalet.

Så är det att plugga

Lokaler

Kursen ges vid Högskolan för scen och musik i centrala Göteborg. 

Fristående kurser ger inte behörighet att boka övningsrum på Högskolan för scen och musik. Som student behöver du själv säkerställa att du har tillgång till övningsinstrument eller annan utrustning, samt rum för övning etc som är nödvändiga för att klara kursen. 

Läs mer om lokaler