Hoppa till huvudinnehåll
Bild
Ett digital mixerbord
Foto: Natalie Greppi
Länkstig

Digitala verktyg och musikteknik

Kurs
MVKP60
Grundnivå
7,5 högskolepoäng (hp)
Studietakt
25%
Undervisningstid
Kväll
Studieort
Göteborg
Undervisningsform
Campus
Undervisningsspråk
Svenska
Start/slut
-
Ansökan öppen
-
Anmälningskod
GU-15338
Ansökan stängd. Sen anmälan öppnar 16 juli 2021.

Om utbildningen

Kursen vänder sig i första hand till dig som har en konstnärlig utbildning i musik och vill vidga din kompetens mot musikundervisning i den svenska skolan. Du kan läsa kursen med inriktning antingen mot tidigare eller senare skolåldrar. Syftet är att du ska utveckla ditt kunnande och omdöme när det gäller användning av digitala verktyg i musikundervisning – inklusive genusaspekter på teknikanvändning. Inriktningen mot tidigare åldrar har fokus på appar och program för enkelt musikskapande, och vänder sig också till dig som läst grundlärarprogrammet med inriktning musik. Inriktningen mot senare åldrar fokuserar på programvara för notskrivning och musikskapande. Ett didaktiskt förhållningssätt genomsyrar kursen.  

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

Grundlärarutbildning med valbart område musik eller 45 hp musik eller motsvarande.

Urval

50% av platserna tillsätts utifrån högskolepoäng inom ämnet musik och 50% av platserna tillsätts utifrån högskolepoäng inom lärarutbildning

Så är det att plugga

Undervisningen

Undervisningen i kursen sker i form av föreläsningar, seminarier och workshops samt nätbaserade uppgifter. Kursen förutsätter tillgång till iPad och dator.

Höstterminen 2021 ges kursen på måndagkvällar.

Lokaler

Kursen ges vid Högskolan för scen och musik i centrala Göteborg. 

Fristående kurser ger inte behörighet att boka övningsrum på Högskolan för scen och musik. Som student behöver du själv säkerställa att du har tillgång till övningsinstrument eller annan utrustning, samt rum för övning etc som är nödvändiga för att klara kursen. 

Läs mer om lokaler