Digital Movie Making I

GU-18620
Ansökan stängd

Om utbildningen

The course deals with movie making in general and digital movie making specifically; from script to final distribution, from simple movies edited in your kitchen to the biggest professional productions. By the end of the course you should be able to contribute on a professional level in small-scale international movie productions. The course has face-to-face meetings but you can also choose to attend the course and its activities online.

You will learn to:

• analyze the narrative structure of a movie script, discuss and argue about e.g. the conflict and the characters
  • suggest appropriate and creative use of digital production method in relation to the story being told
  • plan, set-up and shot a simple live action scenes with digital cameras
  • do basic editing of a short movie, compiling images and sound into a narrative sequence
  • create 3d graphics, achieving the visual style appropriate for the specific story and production design

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

För tillträde till kursen krävs antingen 1. minst kurser om 30 hp på grundnivå, i ämnen relaterade till konst, design, media, kommunikationsteori eller liknande eller 2. motsvarande erfarenhet av professionell yrkesverksamhet, som anställd på eller drivande eget företag under minst två år, med en position och/eller arbetsuppgifter relaterade till konst, design, media, kommunikation eller liknande.

Högskolepoäng, max 225 hp.