Hoppa till huvudinnehåll
Länkstig

Det moderna Latinamerikas framväxt

Kurs
LA1111
Grundnivå
15 högskolepoäng (hp)
Studietakt
50%
Undervisningstid
Blandad undervisningstid
Studieort
Ortsoberoende
Undervisningsform
Distans
Undervisningsspråk
Engelska
Start/slut
-
Ansökan öppen
-
Anmälningskod
GU-17221
Ansökan stängd

Kort om kursen

Kursen ger dig en grundlig introduktion till Latinamerika utifrån samhällsvetenskapliga och humanistiska perspektiv. Kursen ger dig spetskunskap om Latinamerika som kan vara ett komplement för dig som läser andra utbildningar. Kursen ges på engelska.

Om utbildningen

Kursen ger dig en grundlig introduktion till Latinamerika utifrån samhällsvetenskapliga och humanistiska perspektiv. Du får lära dig om Latinamerikas historia från de första befolkningsprocesserna fram till nutid med fokus på social, politisk och ekonomisk utveckling. Under kursen undersöker vi hur de historiska processerna i relation till samtida förhållanden och skeenden. Kursen har som mål att ge dig kunskap och förståelse för uppkomsten och avgränsningen av begreppet Latinamerika.

Kursen ges på engelska.

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

Grundläggande behörighet

Urval

Betyg (34 %), högskoleprov (33 %) och högskolepoäng, max 165 hp (33 %)

Efter studierna

Kursen ger dig spetskunskap om Latinamerika som kan vara ett komplement för dig som läser andra samhällsvetenskapliga ämnen, ekonomi eller språk. Kursen ger också kunskaper som kan vara till nytta vid exempelvis internationell arbete, informations- och undervisningsverksamhet och inom turistnäring.

Så är det att plugga

Undervisningen

Distansundervisningen bygger på individuella uppgifter som hemtentor och ditt deltagande i kursens webbinarium. I kursen ger läraren feedback på alla dina inlämnade uppgifter för att du ska kunna utveckla ditt akademiska skrivande och dina analytiska förmågor. Filmer och filmade föreläsningar är också en del av undervisningen.