Design och konstruktion av grafiska gränssnitt

Grundnivå
7,5 högskolepoäng (hp)
Studietakt
Undervisningstid
Studieort
Undervisningsform
Start/slut
Ansökan öppen
Anmälningskod
GU-28623
Ansökan stängd

Om utbildningen

I princip alla datorprogram som ska användas av människor använder sig idag av grafiska gränssnitt. Att utveckla dessa innebär inte bara en förståelse av  hur dessa kan implementeras utan även att man har en förståelse för de som ska använda programmen.

Kursen ger praktisk erfarenhet i dessa två aspekter genom ett grupprojekt som ger en fördjupning av delmomentet kring grafiska komponenter från kursen objektorienterad programmering. Kursen innehåller en genomgång av standardklasserna i ett välutvecklat grafiskt bibliotek, en översikt över vilka riktlinjer som krävs för att skapa lättanvända gränssnitt samt metoder för att iterativt utveckla och förbättra ett gränssnitt.

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

För tillträde till kursen krävs Objektorienterad programvaruutveckling (DIT011), 7.5 hp eller motsvarande.

Högskolepoäng, max 225 hp.