Matematiska tecken och mönster
Foto: /Konstnär: Per Petersson

Design och analys av kliniska försök

MSA620
Avancerad nivå
7,5 högskolepoäng (hp)
Studietakt
Undervisningstid
Studieort
Undervisningsform
Start/slut
Ansökan öppen
Anmälningskod
GU-21757
Ansökan öppnar 15 september 2021

Om utbildningen

Kursen ger kunskap om vanliga studiedesign i kliniska prövningar. Den omfattar det kliniska prövningsprotokollet, källor till bias i kliniska prövningar, blinding, randomisering, beräkning av urvalsstorlek; design och analys av fas I, fas II, fas III och hybrida försök; interimsanalys, icke-inferiority studier; stokastisk curtailment, Bayes designer och administrativa frågor i studiedesign. Analysbaserad sannolikhetsteori och matematisk statistik kommer att användas i hela kursen.

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

För tillträde till kursen krävs kunskaper motsvarande kurserna MSG110 Sannolikhetsteori, MSG200 Statistisk slutledning, MSG500 Linjära statistiska modeller samt MMG300 Flervariabelanalys.

Platsgaranti

Så är det att plugga

Matematiska vetenskaper är en gemensam institution
Chalmers/Göteborgs universitet. Din undervisning sker i Matematiska
vetenskapers rymliga och ljusa lokaler på Chalmers campus Johanneberg, där det finns föreläsningssalar, datorsalar och grupprum. Här finns också
studentlunchrum och läsesal, liksom studievägledare och studieexpedition.

Karta över Campus Johanneberg