Foto: Natalie Greppi

GU-23747
Tillfället är inställt

Om utbildningen

Den här fortsättningskursen vänder sig till dig som vill utveckla din förmåga att leda barn- och ungdomskörer ytterligare. I kursen arbetar vi såväl teoretiskt som praktiskt med metodik och pedagogik för att leda barn och unga i körsång. Du får fördjupa dig i utvecklandet av stämsång och förhållningssätt till olika sångtekniker och genrer. Du kommer även att studera röstens olika utvecklingsstadier fram till vuxen ålder. Studierna omfattar gestik, metodik, piano, repertoarkunskap, rytmik m. m.

Kursen genomförs i form av grupplektioner, handledning samt genom praktiska uppgifter och observationer i barn- och ungdomskör.

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

Förutom grundläggande behörighet ska studenten ha genomgått MVK608, Den växande rösten.

Urval

Urvalet grundas på lärarens samlade bedömning av uppvisad nivå på tidigare kurser på Högskolan för scen och musik inom samma ämne.

Efter studierna

Så är det att plugga

Lokaler

Kursen ges vid Högskolan för scen och musik i centrala Göteborg. I huset finns bland annat övningsrum, konsertscener och inspelningsstudior. Besöksadress: Fågelsången 1, Göteborg.

Läs mer om lokaler