Den europeiska sociala dimensionen

Avancerad nivå
7,5 högskolepoäng (hp)

Om utbildningen

The course seeks to consider the evolution and the future of European welfare states. It highlights the European citizenship, i.e. rights and obligations, from a comparative and interdisciplinary perspective. Students will get insights in the diversity of European social policies and policy instruments, of current socio-economic developments and socio-demographic trends.

The course addresses and problematizes European social policy and explores the changing nature of the European social model. This provides the baseline for in-depth thematic elaborations on different social problems and future challenges for the EU in areas such as migration, work and social security.

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

För tillträde till kursen krävs minst 7,5 högskolepoäng (hp) på avancerad nivå från antingen en eller en kombination av kurserna EU4110 'Samarbete och konflikt i Europa: aktuell teori och forskning' (7,5 hp) och EU4310  'Forskningsmetoder i europakunskap' (15 hp). Dessutom krävs språkkunskaper motsvarande Engelska 6/Engelska B.