Den arkeologiska projektansökningens kontext och hantverk

Avancerad nivå
15 högskolepoäng (hp)
Studietakt
Undervisningstid
Studieort
Undervisningsform
Start/slut
Ansökan öppen
Anmälningskod
GU-22152
Ansökan stängd. Sen anmälan öppnar 15 december 2020.

Om utbildningen

Kursen består av att antal seminarier och föreläsningar som behandlar aktuella teoretiska och metodologiska problem inom arkeologin och hur dessa kan omsättas i projektform. Den studerande ska under kursen enskilt producera en fiktiv projektansökan med teori- och metodfokus i relation till en tänkt utlysning av forsknings­medel. Kursen ger också en fördjupad kunskap om svensk och europeisk forskningsfinansiering.

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

För tillträde till kursen krävs Kandidatexamen (180 hp), eller motsvarande, med något av ämnena Arkeologi eller Antikens kultur och samhällsliv som huvudämne (90 hp), alternativt Fil. Kand. examen (120 p) med något av ämnena Arkeologi eller Antikens kultur och samhällsliv som huvudämne (60 p), (enligt kursplaner gällande till 2007-06-30).

Högskolepoäng, max 225 hp.

Så är det att plugga

Lokaler

Du hittar Institutionen för historiska studier i Humanistens lokaler på Renströmsgatan 6. Vår personal sitter på plan 5 och 6.