Den arkeologiska konferensen som vetenskapligt forum

Avancerad nivå
15 högskolepoäng (hp)
Studietakt
Undervisningstid
Studieort
Undervisningsform
Start/slut
Ansökan öppen
Anmälningskod
GU-12153
Ansökan stängd

Om utbildningen

Kursen består av att antal seminarier och föreläsningar som på olika sätt adresserar aspekter av aktuella teoretiska och metodologiska problem inom arkeologin samt hur dessa diskuteras och kontextualiseras inom vetenskapssamfundet. Den studerande ska inom ramarna för kursen enskilt producera ett konferenspaper som fokuserar teoretiska och metodologiska frågor samt presentera detta vid ett konferensliknande seminarium.

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

För tillträde till kursen krävs Kandidatexamen (180 hp), eller motsvarande, med något av ämnena Arkeologi eller Antikens kultur och samhällsliv som huvudämne (90 hp), alternativt Fil. Kand. examen (120 p) med något av ämnena Arkeologi eller Antikens kultur och samhällsliv som huvudämne (60 p), (enligt kursplaner gällande till 2007-06-30).

Högskolepoäng, max 225 hp.

Så är det att plugga

Lokaler

Du hittar Institutionen för historiska studier i Humanistens lokaler på Renströmsgatan 6. Vår personal sitter på plan 5 och 6.