De som formade arkeologiämnet. En introduktion till vår arkeologihistoria

AE1068
Grundnivå
15 högskolepoäng (hp)
Studietakt
Undervisningstid
Kväll
Studieort
Undervisningsform
Start/slut
Ansökan öppen
Anmälningskod
GU-12026
Ansökan öppnar 15 mars 2021

Om utbildningen

I den här kursen lär du dig om arkeologins framväxt som akademisk disciplin. Vi undersöker hur teoribildning och metoder i relation till studiet av förhistorisk tid har utvecklats. Vidare belyser vi med ett antal exempel kvinnors respektive mäns position inom disciplinen och hur premisserna för att bedriva arkeologisk forskning har förändrats över tid. Kursen syftar till att öka förståelsen för hur den nutida arkeologiska disciplinen har tagit form samt vilka faktorer som påverkat utvecklingen. Fokus ligger primärt på arkeologins framväxt, men kursen gör även utblickar mot andra delar av världen.

Behörigheter och urval

30 hp i arkeologi (grundkurs eller motsvarande).

Högskolepoäng, max 225 hp

Så är det att plugga

Lokaler

Du hittar Institutionen för historiska studier i Humanistens lokaler på Renströmsgatan 6. Vår personal sitter på plan 5 och 6.