Hoppa till huvudinnehåll
Bild
En danslärare undervisar en elev
Foto: Gunnar Jönsson
Länkstig

Dansteori för gymnasielärare

Kurs
MVKP17
Grundnivå
7,5 högskolepoäng (hp)
Studietakt
25%
Undervisningstid
Kväll
Studieort
Göteborg
Undervisningsform
Campus
Undervisningsspråk
Svenska
Start/slut
-
Ansökan öppen
-
Anmälningskod
GU-15337
Tillfället är inställt

Om utbildningen

Denna kurs vänder sig i första hand till dig som har en pedagogisk eller konstnärlig utbildning i dans och vill vidga din kompetens i danshistoriska frågeställningar, kritiskt reflekterande och teori. Syftet med kursen är att du ska få möjlighet att fördjupa dig i kunskapsutvecklingen i olika dansgenrer – från modern dance till hip hop. Du får också möta olika analysmetoder för dans och koreografi samt hur dessa kan användas i arbete i gymnasie- och kulturskolan.

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

Minst 60 högskolepoäng från lärarutbildning i dans eller konstnärlig dansutbildning samt dokumenterad erfarenhet av pedagogisk eller konstnärlig verksamhet inom dans eller motsvarande.

Urval

Dokumenterad yrkeserfarenhet från arbete som lärare.

Så är det att plugga

Undervisningen

Undervisningen sker i form av workshops, föreläsningar och seminarier. Studierna på höstkursen är på tredjedelsfart med fyra kurstillfällen samt moment som genomförs på distans.

Lokaler

Kursen ges vid Högskolan för scen och musik i centrala Göteborg. I huset finns bland annat dansstudior, konsertscener och inspelningsstudior. Besöksadress: Fågelsången 1, Göteborg.