En kvinna dansar i en danslokal

Dans för lust och lärande i förskolan

MVKP03
Grundnivå
5 högskolepoäng (hp)
Studietakt
Undervisningstid
Blandad undervisningstid
Studieort
Undervisningsform
Start/slut
Ansökan öppen
Anmälningskod
GU-33702

Om utbildningen

Att skapa och kommunicera med hjälp av dans är ett sätt att främja barns utveckling och lärande. Den här kursen vänder sig till dig som är verksam inom förskolan och vill lära dig att använda dans och danspedagogiska metoder i ditt arbete. Du får bland annat utforska enkla övningar som bygger på barndanspedagogik, improvisation och Labans rörelseanalys, som är en metod för att beskriva kroppens rörelser. Kursen behandlar även dans och lärande ur ett jämlikhets- och mångfaldsperspektiv.

Behörigheter och urval

Lärarexamen eller motsvarande.

Högskolepoäng, max 225 hp

Så är det att plugga

Undervisningen

Undervisningen sker i form av föreläsningar, seminarier, workshops och nätbaserade uppgifter.

Kursen ges vid Högskolan för scen och musik i centrala Göteborg.

Fristående kurser ger inte behörighet att boka övningsrum på Högskolan för scen och musik. Som student behöver du själv säkerställa att du har tillgång till övningsinstrument eller annan utrustning, samt rum för övning etc som är nödvändiga för att klara kursen.

Läs mer om lokaler