Avancerade digitala verktyg för kulturarvsdokumentation

KUD112
Avancerad nivå
15 högskolepoäng (hp)
Studietakt
Undervisningstid
Blandad undervisningstid
Studieort
Ortsoberoende
Undervisningsform
Distans
Start/slut
Ansökan öppen
Anmälningskod
GU-24354

Om utbildningen

Kursen syftar till att ge studenten kunskap om olika digitala verktyg och metoder för att
analysera, dokumentera, visualisera och förmedla kulturvårdens objekt och miljöer. Kursen ger också redskap för att kritiskt diskutera och utvärdera hur dessa verktyg och metoder används inom kulturvården och hur de påverkar vår förståelse av kulturarvet. Kursen ger översikt och praktisk övning i programvaror och teknologier inom kulturvården och med inriktning på dokumentation, analys och förvaltning av kulturarv. Tid ges för studenten att självständigt fördjupa sig i de verktyg och metoder som kursen introducerar.

Kursen är främst online men erbjuder också träffar på Campus för att ge studenterna praktisk erfarenhet av laser och strukturerad ljussökning i skapandet av interaktiv teknik.

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

Kandidatexamen (180 hp) eller motsvarande krävs för att bli antagen till kursen. Engelska B från svensk gymnasieskola eller motsvarande nivå i ett internationellt erkänt test är ett krav för antagande.

Högskolepoäng, max 225 hp

Så är det att plugga

Kursen består av workshops, föreläsningar och seminarier.