Att hitta sin publik

GU-15105
Tillfället är inställt

Kort om kursen

Kursen riktar sig till dig som är verksam inom filmområdet och behöver tänka innovativt kring publikarbete. Syftet är att utveckla din förmåga att skapa möten mellan film och publik, och utforska nya produktionsformer och visningsmöjligheter för bild-och filmkonst.

Om utbildningen

Kursen riktar sig till dig som är verksam inom filmområdet och behöver tänka innovativt kring publikarbete. Syftet är att utveckla din förmåga att skapa möten mellan film och publik, och utforska nya produktionsformer och visningsmöjligheter. Du övar dig i att tänka strategiskt i alla faser, från genomförandet till de aktiviteter som skapar mervärde runt ett verk, till exempel samtal, seminarier och workshops. Utifrån en specifik kontext får du arbeta praktiskt och träna på att identifiera möjliga former för samverkan för att förverkliga dina projekt. Du lär dig också att göra självständiga avväganden och kvalificerade bedömningar av ekonomiska och juridiska villkor.

Kursen består av föreläsningar, seminarier, workshops, platsbesök, grupparbete, projektarbete, fallstudier och individuell handledning. Studierna bedrivs genom ett undersökande, kollaborativt förhållningssätt. Perspektiv från en rad olika aktörer på filmområdet lyfts också in under kursens gång.

HDK-Valand samverkar med partners som Forum för Visuell Praktik, Göteborg Film Festival, Handelshögskolan och andra institutioner inom Göteborgs Universitet. Kring denna kurs sker även samarbete med Filmkontoret Göteborgs stad, bland annat i samband med publika arrangemang och specifika gästföreläsningar.

Denna deltidskurs är utformad för att underlätta för yrkesverksamma och personer med befintliga åtaganden att få tillgång till fortlöpande yrkesutveckling inom universitetsutbildning på ett flexibelt sätt. Undervisningen på plats i Göteborg sker 2-3 dagar i månaden och övriga studier kan ske på distans. Vi ser gärna sökande från hela landet.

Behörigheter och urval

Grundläggande behörighet