Aspekter på familjen i antiken

Grundnivå
7,5 högskolepoäng (hp)
Studietakt
Undervisningstid
Blandad undervisningstid
Studieort
Ortsoberoende
Undervisningsform
Distans
Start/slut
Ansökan öppen
Anmälningskod
GU-12000
Ansökan stängd

Om utbildningen

Kursen syftar till att ge dig fördjupade kunskaper om familjen som fenomen i de antika samhällena. Efter genomgången kurs kommer du att kunna jämföra olika familjestrukturer i de grekiska och romerska samhällena utifrån aspekter som medborgarskap, sociala grupperingar och hierarkiska sammansättningar (män, kvinnor, barn och äldre generationer, slavar och frigivna). Du kommer även att kunna anlägga ett kritiskt förhållningssätt till källmaterialet.

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

Godkänd kurs Aspekter på kvinnligt och manligt i antiken, 7,5 hp (tidigare Kvinnors villkor i antiken, 5 p).

Högskolepoäng, max 225 hp.

Så är det att plugga

Lokaler

Du hittar Institutionen för historiska studier i Humanistens lokaler på Renströmsgatan 6. Vår personal sitter på plan 5 och 6.