Arkeologisk fältkurs, inriktning publik arkeologi

AE1002
Grundnivå
15 högskolepoäng (hp)
Studietakt
Undervisningstid
Studieort
Undervisningsform
Start/slut
Ansökan öppen
Anmälningskod
GU-32101
Ansökan stängd

Om utbildningen

Kursen behandlar olika teoretiska och praktiska aspekter av publik arkeologi (jmf eng Public Archaeology). Under cirka tre veckor varvas teori med praktik. De teoretiska delarna genomförs vid föreläsningar/seminarier och teorin omsätts i praktik vid en arkeologisk undersökning. Kursen bidrar till grundläggande kunskap om hur en arkeologisk undersökning genomförs, om dokumentation och eventuell fyndhantering samt om hur den arkeologiska undersökningen kan bidra till samtal och dialog med det omgivande samhället och dess medborgare. Kursen ger även praktiska och teoretiska kunskaper i hur arkeologi kan förmedlas och kommuniceras.

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

För tillträde till kursen fordras godkänt resultat på Arkeologi: Grundkurs (30hp) eller Antikens kultur och samhällsliv: Grundkurs (30hp) eller Historia: Grundkurs (30hp).

Högskolepoäng, max 225 hp