Arbetsterapi - neurologisk rehabilitering vid stroke

ARB030
Avancerad nivå
15 högskolepoäng (hp)
Studietakt
Undervisningstid
Studieort
Undervisningsform
Start/slut
Ansökan öppen
Anmälningskod
GU-10456
Ansökan öppnar 15 mars 2021

Om utbildningen

Kursens mål är att ge en fördjupning i teorier och evidensbaserad kunskap om rehabilitering inom arbetsterapi efter stroke. Innehåll i kursen är nervsystemets plasticitet och dess implikation för rehabilitering, bedömning och intervention relaterat till sensomotoriska, kognitiva och emotionella nedsättningar liksom familjecentrerad rehabilitering och anhörigstöd. Bedömning och evidensbaserade interventioner utgår från ett uppgiftsorienterat synsätt där kunskap om interaktionen mellan individ, miljö och aktivitet fördjupas utifrån ett systemteoretiskt perspektiv.

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

Arbetsterapeutexamen 120 p/180 hp (Examensarbete 10 p/15 hp på grundnivå ska ingå)

Högskolepoäng, max 225 hp

Så är det att plugga

Undervisningen

Kursens arbetsformer innefattar föreläsningar, eget arbete, studiegruppsarbete och seminarier samt individuella examinationer utfrån fallbeskrivningar.