Antik och medeltida filosofi och klassisk filologi, masterprogram

Avancerad nivå
120 högskolepoäng (hp)
Studietakt
Undervisningstid
Studieort
Undervisningsform
Start/slut
Ansökan öppen
Anmälningskod
GU-12499
Ansökan stängd

Kort om programmet

Masterprogrammet Antik och medeltida filosofi och klassisk filologi ges på engelska och riktar sig till studenter med en bakgrund inom filosofi och/eller klassiska språk (latin och/eller grekiska).

Om utbildningen

Programmet förbereder för forskarutbildning och en internationell forskarkarriär inom det tvärvetenskapliga området filosofihistoria och klassisk filologi.

Se den engelska versionen av denna sida för fullständig information.

Det är institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori som ger programmet. Länk till institutionens sidor.

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

Kandidatexamen i något av ämnena teoretisk filosofi, grekiska, latin, Liberal arts eller motsvarande kompetens. Dessutom krävs språkkunskaper motsvarande Engelska 6/Engelska B.

Högskolepoäng, max 225 hp.

Efter studierna

Så är det att plugga

Programmet är internationellt med undervisning på engelska.

Lokaler

Undervisningen sker i Humanistiska fakultetens nya, fina lokaler med hög standard på teknisk utrustning. Humanisten ligger endast några minuters promenad från Götaplatsen och Korsvägen.