3D data och visualisering inom arkeologi och kulturarvstudier

Ansökan öppen
Anmälningskod
GU-22105
Ansökan stängd. Sen anmälan öppnar 15 december 2020.

Om utbildningen

The course introduces students to the theory and methods of creating and using 3Dmodels in archaeology and cultural heritage. The teaching will be hands-on with students creating their own models. The course will acquaint students with techniques like laser scanning, photogrammetry, 3D modelling, etc. that can be used by archaeologists and cultural heritage professionals alike. The skills learned here are transferable, and can be used by individuals in other fields and by those interested in creating 3D data. Furthermore, problems with 3D modelling and how visualization techniques can help to enhance research and outreach will be discussed. Another aspect of the course will be an introduction to the critical use of models. The course will also serve as an introduction to the wider field of Digital Archaeology - a rapidly expanding field with a growing scope, literature, and job opportunities. Since the course focuses on transferable skills, the teaching offers long-term sustainability for the participants.The course will be open to international students and will be given in English. There will be two course moments.

Behörigheter och urval

Grundläggande behörighet

Betyg (34 %), högskoleprov (33 %) och högskolepoäng, max 225 hp (33 %).

För antagning till sommaren 2021 och framåt gäller följande urval: betyg (34 %), högskoleprov (33 %) och högskolepoäng, max 165 hp (33 %).

Så är det att plugga

Lokaler

Du hittar Institutionen för historiska studier i Humanistens lokaler på Renströmsgatan 6. Vår personal sitter på plan 5 och 6.