Hoppa till huvudinnehåll
Göteborgs universitet
Bild
En lärare undervisar studenter.
Statsvetenskapliga institutionens lärare är experter inom sina undervisningsområden.
Foto: Emelie Asplund
Länkstig

Utbildning med forskningsanknytning

På Statsvetenskapliga institutionen undervisar kompetenta och inspirerande lärare som också är meriterade forskare. Läs gärna våra lärarporträtt och bekanta dig med några av dem.

Ulf Bjereld

Ulf är professor i statsvetenskap. Hans forskning handlar bland annat om hur den digitala revolutionen påverkar maktförhållandena i samhället och på vilket sätt det förändrar förutsättningarna för det politiska livet. Ulf undervisar på lärarutbildningen för blivande lärare i samhällskunskap.

Andreas Bågenholm

Andreas är lektor i statsvetenskap och och forskare på Quality of Government-institutet (QoG). Han undervisar på statsvetarprogrammet och forskar främst kring hur korruption påverkar partiers strategier och väljares beteende. 

Henrik Ekengren Oscarsson

Henrik är professor i statsvetenskap och leder Valforskningsprogrammet vid Göteborgs universitet och forskar om det mesta som har med val och demokrati att göra. Under de nationella valen brukar han anlitas som expert i SVT:s valvakor. Henrik undervisar i politisk metodologi, om väljarbeteende, och om svensk och jämförande politik.

Elin Naurin

Elin är lektor i statsvetenskap. Hon har den fina utmärkelsen "Wallenberg Academy Fellow" som hon fått för sin forskning om graviditet som politisk process. Elin studerar också vad partierna utlovar i sina valmanifest inför ett val och om de uppfyller dessa vallöften efteråt. Hon undervisar i statsvetenskap inom masterprogrammen.

Marina Nistotskaya

Marina är en av våra internationella lektorer. Hon är knuten till Quality of Government-institutet (QoG) och forskar om hur maktfördelningen ser ut i olika samhällen och vad det får för konsekvenser för människors välmående. Hon undervisar i statsvetenskap inom masterprogrammen.

Jon Pierre

Jon är professor i statsvetenskap. Han forskar om bland annat governance, om förvaltningspolitik och public management. Han undervisar på statsvetarprogrammets första termin samt inom en kurs på masterprogrammet i statsvetenskap.