Intervjuer med studenter, doktorander och alumner

Här uppdaterar vi.

Hamza brinner för klimatfrågor och internationella relationer

Klimatkrisen drabbar alla, men hårdast drabbas människor som lever i extrem fattigdom. Att det här är frågor som engagerar Hamza Jamous är tydligt. Förutom att han läser statsvetarprogrammet med inriktning internationella relationer, arbetar han också i FN-förbundet som ambassadör för de globala målen för hållbar utveckling.

Läs intervjun med Hamza här.

Hamza Jamous
Hamza läser statsvetarprogrammet.
Foto: Stina Löfgren

Om EU, migration och samhällsplanering – Europaprogrammet handlar om många saker

I framtiden vill Joel jobba med samhällsplanering, globaliseringsfrågor eller hållbar utveckling. Han läser Europaprogrammet med inriktning kulturgeografi, och tycker att utbildningen är en bra kombination av ämnen som passar för de områden han vill ägna sig åt.

Läs intervjun med Joel här.

Joel Böhm
Joel läser Europaprogrammet.

Kajsa trivdes väldigt bra med att plugga i USA

Studenter som läser Master’s Programme in European Studies vid Göteborgs universitet kan välja att göra det med inriktning double degree. Kajsa Blomqvist är en av dem. Hon studerade ett år vid University of North Carolina, Chapel Hill i USA. Nu är hon tillbaka efter sin tid utomlands, och med sig har hon dubbla examina och ett nytt nätverk av vänner.

Läs intervjun med Kajsa här.

Kajsa Blomqvist
Kajsa valde masterprogram med inriktning double degree.

Noah met some of his closest friends at the University of Gothenburg

23 year old Noah Bell from Sydney in Australia is a student at the Master’s Programme in Political Science (MaPS). He has always been interested in politics and government, and thinks the programme provides him with valuable research skills. After graduating he is hoping to find work in Sweden.

Läs intervjun med Noah här, på engelska.

Noah Bell
Noa läser masterprogrammet i statsvetenskap.