Hoppa till huvudinnehåll
Göteborgs universitet
Länkstig

Anmälan seminarium

SOM-institutet anordnar den 22 oktober ett seminarium för att fira släppet av forskarantologin Hög tid för Göteborg som baseras på SOM-undersökningen i Göteborg 2016–2020. Under seminariet presenteras ett antal kapitel från boken.

Seminariet riktar sig till journalister, företrädare för Göteborgs Stad och Göteborg & Co, myndighetsföreträdare, politiker och forskare. Hög tid för Göteborg uppmärksammar stadens 400-års jubileum och att demokratin fyller 100 år och syftar till att undersöka den lokala opinionen med särskilt fokus på stadens demokratiska allmäntillstånd och av vad göteborgarna tycker om sin stad.

Redaktörer för boken är Björn Rönnerstrand, Maria Solevid och Henrik Ekengren Oscarsson. Projektet med forskarantologin har genomförts med hjälp av ekonomiskt stöd från Göteborgs Stad genom Konsument- och medborgarservice samt Göteborgs 400-års-jubileum på Göteborg & Co.

Seminariet äger rum fredagen den 22 oktober mellan kl. 09:00 och 12:00 i Torgny Segerstedtsalen, Vasaparken, Göteborgs universitet. Seminariet livesänds även via gu.se/som-institutet. För att se seminariet digitalt behövs ingen anmälan.

Antalet platser är begränsat och föranmälan krävs för att besöka seminariet på plats. Anmäl dig här.

Läs mer i Inbjudan till seminariet här.

 

Anmälan till seminariet

Hög tid för Göteborg