Glödlampa som illustrerar nya idéer
Foto: iStock

Forskare söker deltagare till ett ungdomsråd

Är du vår ungdomsexpert? Vi är en grupp forskare som undersöker vilket stöd som behövs när ungdomar i samhällsvård ska börja bo på egen hand. Vi vill ge ungdomar som själva har den här erfarenheten en möjlighet att komma med sina tankar och synpunkter. På så vis tror vi att stödet kan bli så bra som möjligt och att forskningen blir mer relevant för ungdomar.

Vi söker dig som är mellan 20-25 år och som vill vara med i rådet. Rådet kommer att bestå av fem deltagare som träffas en gång i veckan mellan kl 17:30-19:30 i Haga i Göteborg. Vi kommer att träffas totalt sex gånger under våren 2022.

Under träffarna får du som ungdomsexpert ge forskarna råd och inspiration. Du får också en möjlighet att ge dina synpunkter på det stöd forskarna utformar för ungdomar som ska lämna samhällsvård. Din röst är viktig för att vi ska förstå vad ungdomar i den situationen faktiskt vill ha och behöver.

Vi bjuder på kaffe/te och mackor under träffarna. Som tack för att du är med får du ersättning för varje träff med rådet.

Det här är ungdomsrådet

• Vi träffas en gång i veckan på kvällstid
  • Vi berättar vad vi tror och tycker om vad ungdomar som lämnar samhällsvård behöver
  • Vi hjälper forskarna att utforma forskning för att den ska bli så bra som möjligt för unga
  • Vi får ersättning varje gång vi träffas
Bild på QR kod för intresseanmälan

Forskningsprojektet "Leaving Care"

I forskningsprojektet "Leaving Care" arbetar forskare och praktiker tillsammans för att bättre stödja ungdomar i deras övergång från samhällsvård till att börja leva självständiga liv.

Vi i forskargruppen för Leaving Care heter Tina Olsson, Martin Bergström, Therése Skoog och Matilda Karlsson.

Du kan läsa mer om forskningsprojektet på vår hemsida: