Sidansvarig: Personalenheten
Sidan uppdaterades: 2014-03-20 18:06

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Kulturen ingen ursäkt för mäns våld mot kvinnor - Göteborgs universitet Till startsida

Kulturen ingen ursäkt för mäns våld mot kvinnor

Nyhet: 2000-12-08

Vi får aldrig acceptera talet om "hedersmord". Ingenting bevisar att våldet mot unga kvinnor är kulturellt betingat. Det handlar endast om mäns våld mot kvinnor och kan bara fördömas. Kalla saker vid deras rätta namn, skriver statsråden Mona Sahlin och Margareta Winberg på DN Debatt.

Det är fråga om några mäns förvridna människosyn - många är de män som genom århundraden gömt sig bakom Bibeln och Koranen. Regeringen kommer nu att tillsätta en expertgrupp för att motverka det våld mot kvinnor som sker med kulturen som ursäkt, skriver ministrarna.

AV:

Artikeln publicerades först på: genus.gu.se

Sidansvarig: Personalenheten|Sidan uppdaterades: 2014-03-20