Till sidans topp

Sidansvarig: Webbredaktionen
Sidan uppdaterades: 2020-04-20 09:28

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Mötesplatser - Om universitetet, Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Mötesplatser

Göteborgs universitet finns på fler platser än du tror. Vi anordnar populärvetenskapliga mötesplatser och samarbetar med företag, institutioner och organisationer för att vår kunskap ska komma samhället till del.

Almedalen

Göteborgs universitet medverkar i Almedalen tillsammans med västsvenska aktörer på Västsvenska Arenan. Syftet är att fokusera på nationella utmaningar och visa på regionala lösningar.
www.gu.se/almedalen

Göteborgs botaniska trädgård

Forskning och utveckling är en viktig del av Botaniska trädgårdens verksamhet. Forskare från Göteborgs universitet arbetar på plats i trädgården och forskar om växter på forskningsresor.
http://www.botaniska.se/

Universeum

Universeum är Nordens största Science Center som 2015 hade 576 000 besökare. Uppdraget är att positivt påverka barn och ungdomars attityd till naturvetenskap, teknik och matematik. Göteborgs universitet är en av Universeums grundare.
www.universeum.se

Högskolan för scen och musik

Högskolan för scen och musik ger årligen mer än 200 offentliga konserter och föreställningar med studenter, lärare och gästlärare. Säsongsprogrammet kan hämtas i Artistens foajé. En PDF-version av säsongsprogrammet kan laddas ner från webbplatsen.
www.hsm.gu.se/aktuellt/evenemang

Jonsereds herrgård

Jonsereds herrgård är ett intellektuellt centrum och mötesplats för samverkan, dialog, kreativitet och eftertanke. Verksamheten är ett strategiskt verktyg för universitets samverkansarbete. Utifrån forskning och utbildning vid Göteborgs universitet möts människor från alla samhällsområden kring samhällets behov för att formulera samtidens tänkande och utmaningar. Det inbegriper kultur, vetenskap, livsåskådning och politik. Se www.jonseredsherrgard.gu.se

Röhsska museet

Museet är sedan 1916 Sveriges enda museum för design- och konsthantverk och samarbetar med Göteborgs universitet kring till exempel workshops och föreläsningar. Muséet är för närvarande stängt för besökare, men vissa evenemang är öppna. För mer information, se kalendariet:
www.rohsska.se/besok-rohsska-museet/kalendarium/

Institutionen för kulturvård i Mariestad

Institutionen för kulturvård samverkar på många områden genom kunskapsutbyte i kulturarvsfrågor både med offentliga verksamheter som till exempel Riksantikvarieämbetet, Statens fastighetsverk, Svenska kyrkan och Västarvet och med närings- och föreningslivet.
www.conservation.gu.se

Marin infrastruktur

Marina infrastrukturen samlar forskargrupper från både Göteborgs universitet och andra svenska lärosäten. Vi välkomnar även forskare och studenter från hela världen och har god erfarenhet av att assistera en rad olika forskningsinriktningar. Skolor och allmänhet är också välkomna att besöka oss.
www.loven.gu.se

Steneby

Steneby är samlingsnamnet på Göteborgs universitets utbildnings- och kulturverksamhet i Dals Långed. Steneby Konsthall har ett varierat utställningsprogram med studenternas examensutställning som en av höjdpunkterna. I anslutning till konsthallen finns Galleri Steneby, där man kan köpa produkter skapade av tidigare Stenebystudenter.
www.steneby.se/konsthall

HDK:s julmarknad

I början av december varje år har studenterna vid Högskolan för design och konsthantverk sin årliga julmarknad där studenterna inom design, textil, smycke- och keramikkonst säljer sina unika, handgjorda produkter. HDK:s webbplats har i början av december mer information om julmarknaden, men också om utställningar och öppna föreläsningar som pågår under hela året.
hdk-valand.gu.se/

Vetenskapsfestivalen

Sveriges största kunskapsfest anordnas i Göteborg. Med 70 000 besök årligen är festivalen ett av Europas ledande populärvetenskapliga evenemang. Huvudmän för Vetenskapsfestivalen är Göteborgs universitet, Chalmers, Göteborg & co, Riksbankens jubileumsfond, Vetenskapsrådet och Vinnova.
www.vetenskapsfestivalen.se

Sahlgrenska Science Park

Sahlgrenska Science Park hjälper idégivare och nya företag inom life science att få den bästa möjliga starten på sin verksamhet. Sahlgrenska Science Park arbetar på uppdrag av Business Region Göteborg, Västra Götalandsregionen, Göteborgs universitet och Chalmers.
www.sahlgrenskasciencepark.se

Lindholmen Science Park

Lindholmen erbjuder en internationell mötesplats för ny teknik, en världsledande arena för forskning, innovation och utbildning inom bland annat mobilt internet, intelligenta fordon och transportsystem, modern media och design.
www.lindholmen.se

Nordens Ark

Nordens Ark är en privat, ideell stiftelse som arbetar för att rädda och bevara hotade djurarter. Göteborgs universitet är vetenskaplig samarbetspartner med Nordens Ark. Här förläggs delar av vissa universitetsutbildningar.
www.nordensark.se

GU Ventures

Sedan 1995 har GU Ventures (tidigare GU Holding) tillhandahållit start- och utvecklingskapital samt affärskompetens till projekt och företag sprungna ur Göteborgs universitet. Affärsidén är att finansiera, starta upp, utveckla och avyttra tillgångar och företag baserade på forskningsresultat och kompetens med kommersiell potential från Göteborgs universitet.
www.ventures.gu.se

Alumnträffar

Har du läst på Göteborgs universitet? Då är du alumn och välkommen till vårt nätverk. Dina erfarenheter från yrkeslivet och universitetet är viktiga. Ett sätt att behålla och utvidga dina nätverk är att du anmäler dig till Göteborgs universitets alumnnätverk.

Sidansvarig: Webbredaktionen|Sidan uppdaterades: 2020-04-20
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?