Till sidans topp

Sidansvarig: Karin Lidberg
Sidan uppdaterades: 2020-04-12 14:26

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Behandling av personuppgifter annonsportal - Om universitetet, Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Behandling av personuppgifter i annonsportalen

Via Göteborgs universitets annonsportal är företag, offentlig verksamhet och organisationer välkomna att kostnadsfritt annonsera praktikplatser, förslag på examensarbete/uppsatsämne, kvalificerade tjänster och extrajobb till Göteborgs universitets studenter och alumner.

När du skickar in din annons för publicering ger du också ditt samtycke till Göteborgs universitet får behandla, lagra och publicera de personuppgifter du lämnat i registreringsformuläret enligt dataskyddsförordningen (GDPR). Göteborgs universitet registrerar inga andra uppgifter än de du själv anger i detta formulär. Uppgifterna kommer endast att behandlas av behöriga medarbetare vid Göteborgs universitet och kommer inte att säljas eller lämnas vidare till tredje man, såvida inte lag och förordning så kräver.

Notera att Göteborgs universitet är en statlig myndighet som lyder under offentlighetsprincipen.

Göteborgs universitets alumnverksamhet förbehåller sig rätten att granska, redigera och godkänna alla inkomna annonser. Göteborgs universitets alumnverksamhet förbehåller sig också rätten att inte publicera inkomna annonser som kan upplevas som kränkande, diskriminerande, stötande eller på annat sätt skadar universitets namn och rykte, främjar skadliga produkter eller bryter mot yttrandefrihetsgrundlagen. Även reklam eller annat som strider mot god etik kommer att avlägsnas.
Anställningar som kräver medlemskap i en organisation kommer inte heller att publiceras.

I alla annonser som publiceras i Göteborgs universitets annonsportal måste det klart framgå vem arbetsgivaren är samt på vilket företag eller vilken offentlig verksamhet/organisation tjänsten finns. Alla annonsörer måste även ange en kontaktperson med kontaktuppgifter som Göteborgs universitets alumnverksamhet kan kontakta vid frågor.

De uppgifter du lämnar om företaget, offentliga verksamheten eller organisationen finns i Göteborgs universitets relationsfunktion i alumnsystemet - Customer relationship management (CRM). De administratörer som har tillgång till systemet har möjlighet att göra noteringar, om de kontakter som universitetet har med dig och ditt företag, offentliga verksamhet eller organisation.
Göteborgs universitet kan komma att kontakta dig för uppföljning av student-/alumnsamverkan eller erbjudanden om relaterade tjänster.

Annonser för oavlönade anställningar på företag/organisationer publiceras endast om det är praktik som ingår i utbildningen. (Gäller dock inte engagemang på deltid inom ideell sektor.)

Frågor

Göteborgs universitet är ansvarigt för all behandling av personuppgifter som sker inom universitetets verksamhet, och dataskyddsombudet (DO) nås på e-post dataskydd@gu.se.
Till Göteborgs universitets webbsida för behandling av personuppgifter.

Om du har frågor om alumnsystemet är du välkommen att kontakta centrala alumnfunktionen på 031-786 6903/6902, alumn@gu.se eller skriva till: Göteborgs universitet, Alumnverksamhet, Kommunikationsenheten, Box 100, 405 30 Göteborg

Sidansvarig: Karin Lidberg|Sidan uppdaterades: 2020-04-12
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?