Sidansvarig: Annika Wall
Sidan uppdaterades: 2018-12-21 11:34

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Utlysning av projektmedel för ULF-projekt 2019 - Göteborgs universitet Till startsida

Utlysning av projektmedel för ULF-projekt 2019

Nyhet: 2019-09-30

Nu kan du som lärare, förskollärare eller forskare åter igen söka pengar för att forska i skolan. Den 24 oktober 2019 öppnar Steg 1 i den andra utlysningen av projektmedel för genomförande av ULF-projekt. Steg 1 innebär ansökan i form av en forskningsskiss.

– Det är roligt att vi ännu en gång kan erbjuda Göteborgsregionens skolor möjlighet att formulera angelägna forskningsfrågor utifrån ett professionsperspektiv, som sedan tillsammans med forskare vid Göteborgs universitet kan generera ny kunskap, säger Magdalena Taube, projektledare för ULF-avtal på Göteborgs universitet.

Likvärdighet nytt kriterium

Utlysningen sker inom ramen för den överenskommelse om samverkan kring praktiknära skolforskning som Göteborgs universitet och skolhuvudmän i Göteborgsregionen har ingått. Försöksverksamheten är ett regeringsuppdrag som pågår mellan 2017 och 2021.

Nytt för 2019 års utlysning är att även kriteriet likvärdighet kommer att tas med i bedömningen av forskningsprojekten.

– Likvärdighet och det kompensatoriska uppdraget tillhör det riktigt stora utmaningarna för förskola och skola. Det handlar om system- och organisationsnivå, men i hög grad även undervisning. Det kommer bli spännande att se vilka frågor som sökande till ULF-utlysningen identifierar och hur praktiknära forskning kan göra skillnad, säger Mats Widigson, lektor och projektledare för ULF i Göteborgs stad.

Enbart forskningsskiss i Steg 1

I första ansökningsomgången Steg 1 lämnar den sökande in en forskningsidé eller forskningsskiss till Göteborgs universitet.

En forskningsskiss beskriver kortfattat projektidén på max 2 A4-sidor och hur den bidrar till ökad kunskap och användbarhet inom förskola och skola. Skissen ska också innehålla en kortfattad plan för genomförande av undersökningen.

Forskningsskissen behöver inte innehålla en budget eller liknande, utan en mer detaljerad beskrivning med arbetsplan och budget kommer att efterfrågas om projektet går vidare till Steg 2.

Du är behörig att lämna in en forskningsskiss om du är:

• tillsvidareanställd som lärare eller forskare vid Göteborgs universitet
• tillsvidareanställd som lärare/förskollärare i Göteborgsregionen,
• tillsvidareanställd som rektor/förvaltningschef hos skolhuvudman i Göteborgsregionen

En förutsättning är att din skolhuvudman ingått överenskommelse om samverkan.

Mer information

Mer information om utlysningen – inklusive viktiga datum för inlämning och beslut i de två stegen – kommer att finnas inom kort på Göteborgs universitets webbsidor om ULF-avtalet.

AV:

Sidansvarig: Annika Wall|Sidan uppdaterades: 2018-12-21