Sidansvarig: Annika Wall
Sidan uppdaterades: 2018-12-21 11:34

Tipsa en vän
Utskriftsversion

BOKSLÄPP: Förorten - ett samhällsvetenskapligt reportage - Göteborgs universitet Till startsida

BOKSLÄPP: Förorten - ett samhällsvetenskapligt reportage

Nyhet: 2019-10-01

Den 9 oktober 2019 presenteras boken Förorten – ett samhällsvetenskapligt reportage. Författare är statsvetaren Peter Esaiasson, som inom ramen för forskningsprojekt vid Göteborgs universitet genomfört hundratals intervjuer med boende i Bergsjön och Hjällbo, två av Göteborgs så kallade utsatta områden.

Svenska myndigheter har identifierat ett antal socialt utsatta bostadsområden i Göteborgs förorter. Identifieringen av problemområden grundas på offentlig statistik över faktorer som ohälsotal, förvärvsarbete, försörjningsstöd, brottslighet och valdeltagande. De allra flesta av oss har åsikter om förorten: hur stora problemen är, vad de beror på och hur de ska hanteras.

I den polariserade debatten ges dock sällan utrymme för förortsbornas egna tankar och erfarenheter.

Boken Förorten – ett samhällsvetenskapligt reportage är en berättelse om samtal på torg, spårvagnshållplatser och i vardagsrum. Den handlar om tillit mellan människor och för samhällets institutioner, om verkligheten i förorten, och om hur saker och ting kan bli bättre.

Välkommen på boksläpp!

Onsdagen den 9 oktober presenterar Peter Esaiasson boken. Det sker på Clarion Post Hotel i Göteborg, klockan 17:00.

Då kommer även Göteborgspolitikerna Simona Mohamsson (L), Viktoria Tryggvadottir Rolka (S) och Ann-Sofie Hermansson (S) att ge sina synpunkter.

Gratis inträde.

Arrangör: Timbro förlag.

AV:

Artikeln publicerades först på: pol.gu.se

Sidansvarig: Annika Wall|Sidan uppdaterades: 2018-12-21