Till sidans topp

Sidansvarig: Hanna Wedel
Sidan uppdaterades: 2018-04-06 11:32

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Refugees - Vad gör Göteborgs universitet i flyktingfrågan? - Om universitetet, Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Vad gör Göteborgs universitet i flyktingfrågan?

Just nu är runt 65 miljoner människor på flykt. För att hantera dagens situation och skapa hållbara vägar framåt behövs utbildning och forskning. Utbildning är avgörande, både för den enskilda människan och för krigsdrabbade länders framtid. Forskning ger ny kunskap, som behöver spridas och komma till användning på olika sätt.

Som universitet har vi ett ansvar att värna värden som akademisk frihet, humanism och mänskliga rättigheter. Vi har ett ansvar att bidra med vår kunskap som utbildningsanordnare och som forskningsinstitution, men också som arbetsgivare.

Här kan du snabbt få en överblick av vad Göteborgs universitet gör och komma i kontakt med oss.

Forskare och studenter engagerade i flyktingfrågan

Gratis språkkurser för nyanlända

Online Linguistic Support, OLS, är en tjänst för gratis språkkurser och språktester online. Undervisningen sker i egen takt genom olika moduler, forum, lärarledda pass och öppna kurser på webben. Användarinstruktioner finns på alla 24 officiella EU-språk, samt på arabiska och turkiska.

Här kan du läsa mer om OLS

Läs fler nyheter med fokus på migration

Kalender

2018-05-15 Flerspråkighet och migration: utbildning/skola och språkpolitik

En heldagsworkshop där vi kommer att få lyssna till presentationer från ett flertal forskare aktiva i fältet, både från Göteborgs universitet och från andra akademiska miljöer i Sverige liksom internationellt. Anmälan krävs, senast 26 april.

Läs mer om de olika aktiviteterna

Bild på en kalender

Universitetet i debatten

Statsvetare: Därför tappar S bland arbetare

[2018-06-11] Socialdemokraternas problem började redan på 1960-talet. Men dagens fokus på migration och hårdare tag har gjort att raset i väljaropinionen nu går i allt raskare takt, enligt statsvetaren Jonas Hinnfors.

[Arbetet]

Hur ska 100 000 fler komma i arbete?

[2018-06-07] Joakim Broman: Att seriös forskning blir ifrågasatt utifrån hur slutsatserna kan komma att användas är absurt.

[Bohusläningen]

Sopa inte integrationsproblemen under mattan

[2018-06-06] I rapporten "Tid för integration" för Expertgruppen för studier i offentlig ekonomi beräknar migrationsforskaren Joakim Ruist att kostnaden per flykting och år under 2015 uppgick till 60 000 kr.

[Ystads Allehanda]

Sidansvarig: Hanna Wedel|Sidan uppdaterades: 2018-04-06
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?