Till sidans topp

Sidansvarig: Hanna Wedel
Sidan uppdaterades: 2018-04-06 11:32

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Refugees - Vad gör Göteborgs universitet i flyktingfrågan? - Om universitetet, Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Vad gör Göteborgs universitet i flyktingfrågan?

Just nu är runt 65 miljoner människor på flykt. För att hantera dagens situation och skapa hållbara vägar framåt behövs utbildning och forskning. Utbildning är avgörande, både för den enskilda människan och för krigsdrabbade länders framtid. Forskning ger ny kunskap, som behöver spridas och komma till användning på olika sätt.

Som universitet har vi ett ansvar att värna värden som akademisk frihet, humanism och mänskliga rättigheter. Vi har ett ansvar att bidra med vår kunskap som utbildningsanordnare och som forskningsinstitution, men också som arbetsgivare.

Här kan du snabbt få en överblick av vad Göteborgs universitet gör och komma i kontakt med oss.

Forskare och studenter engagerade i flyktingfrågan

Gratis språkkurser för nyanlända

Online Linguistic Support, OLS, är en tjänst för gratis språkkurser och språktester online. Undervisningen sker i egen takt genom olika moduler, forum, lärarledda pass och öppna kurser på webben. Användarinstruktioner finns på alla 24 officiella EU-språk, samt på arabiska och turkiska.

Här kan du läsa mer om OLS

Läs fler nyheter med fokus på migration

Kalender

2018-05-15 Flerspråkighet och migration: utbildning/skola och språkpolitik

En heldagsworkshop där vi kommer att få lyssna till presentationer från ett flertal forskare aktiva i fältet, både från Göteborgs universitet och från andra akademiska miljöer i Sverige liksom internationellt. Anmälan krävs, senast 26 april.

Läs mer om de olika aktiviteterna

Bild på en kalender

Universitetet i debatten

Klimatet kräver globalt samarbete och en annan livsstil

[2018-10-10] I den politiska debatten skymtar inte ett uns av hur klimatförändringarna kommer att påverka oss. Om man i riksdagen diskuterar klimat- och miljöpolitik handlar det om bagateller som flygskatt.

[Göteborgs-Posten]

Forskare: Därför ökar SD-sympatierna bland arbetare Nyheter 9 oktober, 2018 Valresultatet har gjort det svårare än på länge fö r de politiska partierna. Läget är

[2018-10-09] Valresultatet har gjort det svårare än på länge för de politiska partierna. Läget är osäkert och kommer att leda till svekdebatter för flera partier och det kommer sannolikt att göra mycket ont.

[Fastighetsfolket]

Forskare: Stor utmaning för ny regering med klimatet

[2018-10-07] FN:s klimatpanel IPCC:s nya klimatrapport Global Warming of 1.5C bör bli ett underlag för de pågående regeringsförhandlingarna, skriver forskaren Göran Sundqvist på DN Debatt.

[Omni]

Sidansvarig: Hanna Wedel|Sidan uppdaterades: 2018-04-06
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?