Till sidans topp

Sidansvarig: Utbildningsenheten
Sidan uppdaterades: 2018-04-06 11:32

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Refugees - Vad gör Göteborgs universitet i flyktingfrågan? - Om universitetet, Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Vad gör Göteborgs universitet i flyktingfrågan?

Just nu är runt 65 miljoner människor på flykt. För att hantera dagens situation och skapa hållbara vägar framåt behövs utbildning och forskning. Utbildning är avgörande, både för den enskilda människan och för krigsdrabbade länders framtid. Forskning ger ny kunskap, som behöver spridas och komma till användning på olika sätt.

Som universitet har vi ett ansvar att värna värden som akademisk frihet, humanism och mänskliga rättigheter. Vi har ett ansvar att bidra med vår kunskap som utbildningsanordnare och som forskningsinstitution, men också som arbetsgivare.

Här kan du snabbt få en överblick av vad Göteborgs universitet gör och komma i kontakt med oss.

Forskare och studenter engagerade i flyktingfrågan

Gratis språkkurser för nyanlända

Online Linguistic Support, OLS, är en tjänst för gratis språkkurser och språktester online. Undervisningen sker i egen takt genom olika moduler, forum, lärarledda pass och öppna kurser på webben. Användarinstruktioner finns på alla 24 officiella EU-språk, samt på arabiska och turkiska.

Här kan du läsa mer om OLS

Läs fler nyheter med fokus på migration

Kalender

2018-05-15 Flerspråkighet och migration: utbildning/skola och språkpolitik

En heldagsworkshop där vi kommer att få lyssna till presentationer från ett flertal forskare aktiva i fältet, både från Göteborgs universitet och från andra akademiska miljöer i Sverige liksom internationellt. Anmälan krävs, senast 26 april.

Läs mer om de olika aktiviteterna

Bild på en kalender

Universitetet i debatten

Nej, EU planerar inte att placera 440 miljoner flyktingar i Sverige

[2018-12-06] Tabellen som sprids påstås bevisa att EU har planer på att Sverige ska ta emot 440 miljoner flyktingar. Men det är en helt felaktig slutsats. "Det är skrämselpropaganda och fantasier", säger statsvetaren Andrea Spehar.

[Metro]

Kluvet FN närmar sig migrationsavtal

[2018-12-03] Kan 23 vackert formulerade men icke-bindande punkter skapa ordning och reda i den globala migrationen?FN:s nya ramverk om migration skapar debatt och har drabbats av avhopp - redan innan det är antaget.

[Tidningen Syre]

Per Gudmundson: Invandring - en fråga som alla andra

[2018-12-03] I dag skulle Stefan Löfven berätta för talmannen vilka partier som ingår i regeringsunderlaget inför statsministeromröstningen.

[Svenska Dagbladet]

Sidansvarig: Utbildningsenheten|Sidan uppdaterades: 2018-04-06
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?