Till sidans topp

Sidansvarig: Växeln
Sidan uppdaterades: 2018-11-25 19:37

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Patrik Eriksson - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Patrik Eriksson

Universitetsadjunkt

Patrik Eriksson
Universitetsadjunkt
Filmisk gestaltning
patrik.eriksson@akademinvaland.gu.se

Postadress: Box 132, 405 30 Göteborg
Besöksadress: Vasagatan 50 , 41137 Göteborg


Akademin Valand (Mer information)
Box 132
405 30 Göteborg
www.akademinvaland.gu.se
info@akademinvaland.gu.se
Fax: +46(0)31786 51 19
Besöksadress: Vasagatan 50 , 411 37 Göteborg

Om Patrik Eriksson

Patrik Eriksson är adjunkt vid enheten film, och doktorand i ämnet filmisk gestaltning.

Här en beskrivning av doktorandprojektet:

Hur kan film vara ett tänkande? Hur tänker man med film (d.v.s. rörliga bilder)? Hur fungerar det att tänka genom att göra film? Hur är en filmisk "tänkande form" beskaffad?

Med den digitala tekniska utvecklingen har filmskapandets verktyg (med dess ekonomiska tillgänglighet, förenklade gränssnitt, modifieringsmöjligheter etc.) allt bättre kunnat fungera likt en författares penna – ett medel för personligt tänkande och reflekterande, det som i första hand litteraturen förknippats med, vilket bygger på det korta avståndet och interaktionen mellan tanken och handen/skriften.

Istället för text använder jag mig av dokumentära rörliga bilder och ljud som den materia varmed jag vill utvinna tanken och manifestera den. Jag kommer att undersöka bildens egenskaper och möjligheter som "tankematerial"; den abstrakta tankens konkretion och den konkreta bildens abstraktion, inspelandets och sammanställandets process.

Jag kommer att undersöka den filmiska essäns specifika essens, eftersom jag ser den essäistiska formen som det mest explicita och kreativa uttrycket för en undersökande och analyserande metod, i analogi med ett tänkande. Forskningen kommer att ske med utgångspunkt i arbetet med filmprojektet Melankolins anatomi.

Sidansvarig: Växeln|Sidan uppdaterades: 2018-11-25
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?