Till sidans topp

Sidansvarig: Webbredaktionen
Sidan uppdaterades: 2018-09-05 15:56

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Universitetsbiblioteket - Om universitetet, Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Göteborgs universitetsbibliotek

Universitetsbiblioteket stödjer forskning och utbildning vid Göteborgs universitet genom att erbjuda informationsresurser och samlingar, publicerings- och digitaliseringstjänster samt stöd i att söka, värdera och hantera information.

Organisation

Universitetsbiblioteket är en del av Göteborgs universitet och styrs av överbibliotekarien. Göteborgs universitetsbibliotek är uppdelat i fyra biblioteksområden och ett bibliotekskansli. Läs mer om bibliotekets organisation på Medarbetarportalen.

Styrdokument

Universitetsbibliotekets verksamhet styrs av lagar, uppdrag från Göteborgs universitet och av uppsatta policyer. Biblioteket planerar och följer upp verksamheten kontinuerligt. Läs mer om bibliotekets styrdokument på Medarbetarportalen.

Arbetsmiljö

Universitetsbiblioteket arbetar systematiskt med arbetsmiljö enligt gällande lagar och avtal för universitetet. Bibliotekets viktigaste ställningstaganden finns sammanställda i en arbetsmiljöpolicy. Läs mer om bibliotekets arbetsmiljö på Medarbetarportalen. 

Likabehandling

Alla anställda och besökare på universitetsbiblioteket ska behandlas likvärdigt oberoende av kön, könsidentitet eller könsuttryck, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning, funktionsnedsättning eller ålder. Läs mer om bibliotekets likabehandling på Medarbetarportalen.

Miljö och hållbar utveckling

Göteborgs universitetsbibliotek arbetar aktivt med hållbar utveckling enligt universitetets fastställda miljöledningssystem och miljöhandbok. Läs mer om bibliotekets miljö- och hållbarhetsarbete på Medarbetarportalen.

Sidansvarig: Webbredaktionen|Sidan uppdaterades: 2018-09-05
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?