Till sidans topp

Sidansvarig: Webbredaktionen
Sidan uppdaterades: 2017-09-07 14:01

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Bengt-Ove Boström - Om universitetet, Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Rektorsråd

Bengt-Ove Boström är fil.dr. i statsvetenskap och var från 2000 och fram till pensioneringen vid halvårsskiftet 2015 vicerektor med ansvar för kvalitetsfrågor.

Från och med 1 juli 2015 har Bengt-Ove Boström i uppdrag att inom ramen för det nya nationella kvalitetssäkringssystemet för utbildning leda utvecklingen av Göteborgs universitets kvalitetssystem för utbildning.

Bengt-Ove Boström har tidigare arbetat med kvalitetsfrågor på institutions- och fakultetsnivå, och han och har vid flera tillfällen medverkat som bedömare vid Högskoleverkets granskningar av lärosätens kvalitetsarbete, liksom vid lärosätesackrediteringar i andra länder. Under perioden 2009-2015 var Bengt-Ove Boström ledamot av Sveriges universitets- och högskoleförbunds expertgrupp för kvalitetsfrågor, och han deltog där bland annat i arbetet med att bereda SUHF:s ställningstagande rörande det nationella kvalitetssystemet för utbildning. En ledstjärna för hans arbete är att den kompetens som finns i olika delar av universitetet ska användas för gemensamt kvalitetsarbete och ansvarstagande.

Övriga uppdrag

  • Ordförande i styrgruppen för Göteborgs universitets verksamhet vid Jonsereds herrgård
  • Göteborgs universitets representant och vice ordförande i Jonseredsstiftelsen 

Länk till Bengt-Ove Boströms personsida.

Kontaktinformation

Bengt-Ove Boström

Telefon:
031-786 5496, 0709-32 38 88

Sidansvarig: Webbredaktionen|Sidan uppdaterades: 2017-09-07
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?