Till sidans topp

Sidansvarig: Utbildningsenheten
Sidan uppdaterades: 2019-10-28 12:16

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Nyanlända och integration - Om universitetet, Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Initiativ för nyanlända och integration

Just nu befinner sig många människor på flykt. För att hantera dagens situation och skapa hållbara vägar framåt behövs utbildning och forskning. Här får du en snabb överblick av Göteborgs universitets initiativ för nyanlända och integration.

Utbildning är avgörande, både för den enskilda människan och för krigsdrabbade länders framtid. Forskning ger ny kunskap, som behöver spridas och komma till användning på olika sätt.

Som universitet har vi ett ansvar att värna värden som akademisk frihet, humanism och mänskliga rättigheter. Vi har ett ansvar att bidra med vår kunskap som utbildningsanordnare och som forskningsinstitution, men också som arbetsgivare.

Ny i Sverige och vill studera?

Har du en utländsk utbildningsbakgrund, bor i Sverige och vill studera vidare här? På sidan Ny i Sverige hittar du information som hjälper dig i din planering att bli antagen till studier vid Göteborgs universitet.

Sidansvarig: Utbildningsenheten|Sidan uppdaterades: 2019-10-28
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?