Sidansvarig: Ulrika Lundin
Sidan uppdaterades: 2018-11-13 10:46

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Therese Johansson designar medaljen till Göteborgsvarvet 2019 - Göteborgs universitet Till startsida

Therese Johansson designar medaljen till Göteborgsvarvet 2019

Nyhet: 2018-08-07

Tre studenter vid smyckekonstprogrammet på HDK, Therese Johansson, Marielle Janfalk och Sanne Höglund, har deltagit i en designtävling för Göteborgsvarvets medalj 2019.

Framröstad som vinnare blev Therese Johanssons förslag ”Folkfest & kämpaglöd”. Total kom 10 035 röster in, varav vinnarbidraget fick 4321 av rösterna.

- Min medalj symboliserar folkfesten och löparnas kämpaglöd. Min upplevelse av Göteborgsvarvet har alltid varit som åskådare, eller snarare som deltagare i den starka och pulserande upplevelsen av Göteborgsvarvet som folkfest. Den gemensamma energin mellan publik och löpare. Förberedelser och förväntningar. Mjölksyra och hejarop. Känslan av att peppa löparna till att orka mer och glädjen hos dom som klarat utmaningen och tagit sig i mål, säger Therese.

AV: Anders Åkerström

Artikeln publicerades först på: hdk.gu.se

Sidansvarig: Ulrika Lundin|Sidan uppdaterades: 2018-11-13