Till sidans topp

Sidansvarig: Webbredaktionen
Sidan uppdaterades: 2019-01-21 15:24

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Pam Fredman omvald<br>som ordförande för SUHF - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Pam Fredman omvald
som ordförande för SUHF

Nyhet: 2012-10-18

Göteborgs universitets rektor Pam Fredman blev på onsdagen omvald till styrelseordförande för Sveriges Universitets- och Högskoleförbund, SUHF. Därmed inleder Pam Fredman en tredje period på två år.

Det var vid SUHF:s förbundsförsamling på onsdagen 17 oktober som Pam Fredman omvaldes till ordförande för styrelsen.

– Jag är hedrad över det fortsatta förtroendet. Det ska bli roligt att få vara med i utvecklingen för högskolesektorn framöver, framför allt när det gäller vilken roll universitet och högskolor ska spela i det framtida kunskapssamhället, säger Pam Fredman.

Den 16-17 oktober träffades många av SUHF:s medlemmar på Chalmers för att delta i årskonferens och Förbundsförsamling. Årskonferensen handlade bland annat om vad som händer på Europanivå, vad avser högskolesektorn. En del var kopplat till EU:s nya långsiktiga strategi - Horizon 2020 - men det gavs också inblickar i USA:s forsknings- och utbildningspolitik.

Jan Björklund problematiserade kring målkonflikter för sektorn rörande bl.a. styrning och autonomi, basanslag och riktade anslag, excellens och kapacitetsuppbyggnad, grundforskning och innovation. På Förbundsförsamlingen valdes ny styrelse för 2013-14, se mer här, och frågor om ledarprogram, kvalitetssystem och hantering av högskoleprovet diskuterades.

AV:
031-786 6390

Sidansvarig: Webbredaktionen|Sidan uppdaterades: 2019-01-21
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?