Sidansvarig: Webbredaktionen
Sidan uppdaterades: 2019-01-21 15:24

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Nordisk bronsålder lockade ett stort antal migranter till Danmark - Göteborgs universitet Till startsida

Nordisk bronsålder lockade ett stort antal migranter till Danmark

Nyhet: 2019-08-21

Migrationsmönstren i dagens Danmark förändrades i början av den nordiska bronsåldern, enligt en studie publicerad 21 augusti 2019 i den öppna tidskriften PLOS ONE av Karin Margarita Frei från Danmarks Nationalmuseum och kollegor. Migranter verkar ha kommit från olika och potentiellt avlägsna platser under en period av en aldrig tidigare skådad ekonomisk tillväxt i södra Skandinavien under det andra årtusendet f.Kr.

För att läsa hela nyheten på engelska klicka här.

För att läsa hela artikeln på PLOS ONE följ denna länk: https://journals.plos.org/plosone/article?id=10.1371/journal.pone.0219850

AV:

Artikeln publicerades först på: historiskastudier.gu.se

Sidansvarig: Webbredaktionen|Sidan uppdaterades: 2019-01-21