Sidansvarig: Webbredaktionen
Sidan uppdaterades: 2019-01-21 15:24

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Mycket god skötsel av hundar vid GU - Länsstyrelsen anmärker på journaler - Göteborgs universitet Till startsida

Mycket god skötsel av hundar vid GU - Länsstyrelsen anmärker på journaler

Nyhet: 2019-02-28

Skötseln av de hundar som används i försök på Göteborgs universitet är mycket god, och miljön de befinner sig i är också god. Det framkommer i rapporten efter den kontroll som Länsstyrelsen genomförde för en vecka sedan. Myndigheten anmärker dock på försöksledarens instruktioner, journalföring och avsaknaden av regnskydd. Bristerna kommer att åtgärdas utan dröjsmål.

Länsstyrelsen genomförde sin kontroll av djurhållningen vid Göteborgs universitet den 19 februari, sedan myndigheten tagit emot flera anmälningar.

I sin rapport förmedlar Länsstyrelsen tydligt att hundarna mådde bra vid inspektionen och tillståndsmyndigheten har alltså inga anmärkningar på hundarnas hälsotillstånd. Enligt Länsstyrelsens bedömning är hundarnas utrymmen är tillräckligt stora, med tillgång till leksaker och mjuka liggplatser. Den personal som ansvarar för hundarna ansågs kunnig, och försöken bedömdes ha genomförts i enlighet med det etiska tillståndet.

Rapporten påpekar dock att journalerna generellt bör förtydligas och bli mer utförliga, och framför att de instruktioner som försöksledaren skrivit ned haft vissa brister.

På rastgårdarna kan hundar idag röra sig fritt, och själva välja när de vill gå in genom en hundlucka, men Länsstyrelsen anmärker på att det saknas ett lämpligt regnskydd.

Göteborgs universitet kommer utan dröjsmål att åtgärda bristerna, i enlighet med Länsstyrelsens rapport.

AV:

Artikeln publicerades först på: sahlgrenska.gu.se

Sidansvarig: Webbredaktionen|Sidan uppdaterades: 2019-01-21