Sidansvarig: Ulrika Lundin
Sidan uppdaterades: 2016-11-04 11:03

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Mattias Goksör ny prorektor för Göteborgs universitet - Göteborgs universitet Till startsida

Mattias Goksör ny prorektor för Göteborgs universitet

Nyhet: 2017-06-07

Universitetsstyrelsen beslutade vid sitt sista möte för terminen, onsdag 7 juni, att utse Mattias Goksör till ny prorektor för Göteborgs universitet. Han tillträder 1 juli, samtidigt med universitetets nya rektor Eva Wiberg.

Beslutet att utse Mattias Goksör, prefekt vid institutionen för fysik, togs efter samråd med universitetets tillträdande rektor Eva Wiberg och efter en presentation i hörandeförsamlingen. Enligt den kravprofil som togs fram inför rekryteringen skulle den blivande prorektorn ha en komplementär profil till universitetets nya rektor.

- Vi i styrelsen känner oss väldigt nöjda med valet av Mattias Goksör. Vår bedömning är att han på ett väldigt bra sätt kommer att komplettera tillträdande rektor Eva Wiberg, säger universitetsstyrelsens ordförande Cecilia Schelin Seidegård.

Mattias Goksör har en tvärvetenskaplig utbildning med en doktorsexamen i fysik samt en magisterexamen i företagsekonomi. Han har varit prefekt vid institutionen för fysik sedan 2012. Enligt beredningsgruppens motivering har han bland annat en väl dokumenterad erfarenhet av forskning av hög kvalitet och han har nyligen ansökt om befordran till professor.

Medan det är regeringen som formellt utser rektor, är det universitetsstyrelsen som utser prorektor. I övrigt har rekryteringsprocessen för prorektor varit ungefär densamma som för rektor.

Utöver ny prorektor tog styrelsen bland annat även beslut om att universitetet ska genomföra en ny stor forskningsutvärdering. Den får namnet RED19 och blir en uppföljare till tidigare RED10. Styrelsen tog också ett inriktningsbeslut om planerings- och budgetförutsättningar för den kommande treårsperioden (2018-2020).

AV:

Artikeln publicerades först på: medarbetarportalen.gu.se

Sidansvarig: Ulrika Lundin|Sidan uppdaterades: 2016-11-04