Till sidans topp

Sidansvarig: Webbredaktionen
Sidan uppdaterades: 2019-09-27 09:57

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Länsstyrelsen och universitetet tecknar samverkansavtal - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Länsstyrelsen och universitetet tecknar samverkansavtal

Nyhet: 2019-11-06

Idag har Göteborgs universitet och Länsstyrelsen i Västra Götalands län ingått ett avtal om samverkan. Avsikten med avtalet är att fördjupa och utveckla samarbetet sinsemellan.

Rektor Eva Wiberg och landshövding Anders Danielsson signerade avtalet och betonade att det handlar om ett ömsesidigt utbyte.

– Samarbetsavtalet tar sikte på kompetensutveckling och kompetensförsörjning, säger Eva Wiberg. Länsstyrelsen är också en intressant plats för praktik för många av våra studenter.

Även tidigare har samarbetsprojekt ägt rum mellan parterna.

– Vi hade till exempel ett projekt inom AI som involverade studenter på vår IT-avdelning, säger Anders Danielsson. Det var ett otroligt engagemang och givande för båda sidor. Vi hoppas att detta avtal ska bidra till att fler sådana projekt kommer till stånd.

Exempel på samarbeten som kan komma ifråga är projekt inom forskning och utbildning, kompetensutveckling, mobilitet, praktik och examensarbete. Samarbetsprojekt kan regleras i särskilda underavtal.

Foto: Johan Wingborg

AV:

Sidansvarig: Webbredaktionen|Sidan uppdaterades: 2019-09-27
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?